Mange tomter og hytter solgt, og Storøynå har for alvor tatt til i markedet. Men veien har vært lang, forteller Kåre Nilsen, mannen bak satsingen. For kort tid siden ble han intervjuet av Haugesunds Avis. Under her kan du lese historien.

”Med den gamle hytta på 30 kvadratmeter fulgte 80 mål tomt. Da oljeprisen gikk ned, ga Kåre Nilsen gass.

-Nå har det løsnet og vi er godt i gang. Men dette har vært en veldig lang prosess, sier Kåre Nilsen på telefon fra Stavanger.

Den opprinnelige saudabuen står som byggherre på et hyttefelt på Storøynå i Imsland. Stedet der foreldrene hans brukte en hytte på 30 kvadratmeter som fritidsbolig – og som det fulgte 80 mål tomt med.

-Det ble i sin tid søkt om å få bygge én hytte der. Det ble ikke godkjent. Jeg hadde derfor ingen tro på at jeg skulle få det til med et helt hyttefelt, sier han.

Men det har han. Nå er 13 av totalt 28 hytter solgt. Fire er allerede ferdig, og fire er under oppføring. Men Nilsen så ikke bare lyst på det i starten.

-Jeg bommet aldeles på tidspunktet. Oljeprisen gikk ned og det var dårlige tider. Jeg kunne satt på bremsen, men tok en sjanse. Og det har gått fint. Det hadde vært surt å sette dette på vent etter seks års arbeid, sier han.

For tid har det tatt, fra han begynte jobben med å realisere hyttefeltet.

-Jeg har jobbet gratis med dette i ti år. Nå har jeg endelig råd til å kjøpe meg en hytte selv, sier han.

Nilsen jobber til vanlig med eiendom også i Stavanger. Han har spesialisert seg på renovering av gamle bygg og har jobbet mye i Stavanger sentrum. Blant annet med gamle sjøhus. Nå reiser han to dager i uka til hyttefeltet sitt i Imsland.

Hyttekjøperne er fra rundt om i distriktet, men flere er fra sørfylket.

-Utfordringen med å selge noe nord for Boknafjorden til Stavanger-folk er at de ikke aner hvor det er. Kunsten er å få dem til å komme og se området, sier han.”

PDF av hele intervjuet finner du under her.

storøyna1

storøyna2