Med fritidsbolig på Storøynå, er det aldri langt til nye opplevelser. Toppturer, båtliv, badeland, villmark og natur, kultur og sport og ski om vinteren – her er hyttefolkets 10 på topp!

Sjø og båt
Populært blant alle. De siste årene har mange, ikke minst hyttefolk, også lagt sin elsk på kajakk og padling. I området finner du mye fint farvatn. Brygge med utriggere (bildet) gir flotte muligheter.

Fisking
Og så fisking, selvsagt. Her er mulighet for fangst både i sjø og ferskvann. Sjøfiske foregår selvsagt året rundt, og i sesongen kan du også være heldig og gå en hummer eller to. I Vikedal hvor du kan prøve fiskelykken etter laks i elven.

Topptur
Vindafjord et område for mange flotte turer. Fjell fra 800 til cirka 1000 meters høyde gir utfordringer både for alle. Eksempelvis Grytenuten (ca 862 moh) eller Akslandsnuten (ca 821 moh).

Severdigheter
De som ikke vil opp i høyden, kan ta en tur til Ørevikvegen. Den smale og svingete veien er godt bevart med bruer og stabbesteiner, og regnes som Vindafjords viktigste kulturminne.

Imsland i Vikedal er i seg selv verdt en avstikker med mange flott 1800-tallshus. Her var det en gang flere skipsbyggerier. Vakre Imsland kyrkje er en langkirke i tre fra 1861.

Sport
Vil du se blant andre toppidretssutøvere i aksjon, sjekk ut Ølmedal Rundt som går av stabelen på sommertid.

Natur
Og hvis du vil ha en virkelig spennende, nærmest villmarksopplevelse, da drar du til Støladalen i skumringen en fin høstdag. Her kan du oppleve hjortebrøl, det vil si brunstige hannhjorter som søker make.

Vinter
Vinterstid har det mye flott skiterreng i området. En biltur på cirka 40 minutter bringer deg til Sauda, hvor opplevelsene i løypene venter på deg. Også i Olalia i Sandeid kan du finne fine forhold på vinterstid.

Badeland
I Sauda finnes forresten et flott badeland med oppvarmet utebasseng som en av attraksjonene.

Festival
Vikedal er festivalbygd nr.1. Her finner du noe for enhver smak gjennom året.

Golf
Har du lyst til å utfordre noen hull, slå ut på Saudas egen 9 hulls-bane.