Har du fritidsbolig på Storøynå, er det aldri langt til nye opplevelser. Toppturer, båtliv, badeland, villmark og natur, kultur og sport og ski om vinteren – de gode tipsene får du her!

-Med utgangspunkt Storøynå, kan du fylle dagene med spennende aktiviteter fra morgen til kveld, sier Jarle Kvaløy. Sammen med kona Britt June driver han Imsland Landhandel, stedet hvor mange, både fastboende og hyttefolk, møtes.

Her er noen favorittaktiviteter i området:

Båt, sjø og fiske
Populært blant stort sett alle. De siste årene har mange, ikke minst hyttefolk, også lagt sin elsk på kajakk og padling. I området finner du fint farvann, enten du er nybegynner eller viderekommen. Hvorfor ikke padle en tur rundt de mange idylliske holmene?

Det er selvsagt umulig å nevne Storøynå uten å si noe om fiske. Her er mulighet for fangst både i saltvann og ferskvann. Sjøfiske foregår selvsagt året rundt, og på denne tiden er også hummerfiske noe som lokker. Ellers er det ikke lange kjøreturen eksempelvis til Vikedal hvor du kan prøve fiskelykken etter laks i elven.

Topptur
Vindafjord et område for mange flotte turer. Fjell fra 800 til cirka 1000 meters høyde gir utfordringer både for dem som vil ha en rolig søndagstur, og den mer ambisiøse.

Grytenuten (862 moh) ligger bare en kort kjøretur unna. Fra varden på toppen har du utsikt mot Stavanger, Utsira, Ryfylkebassenget og Folgefonna. Velger du Akslandsnuten (821 moh) får du en annen fin topptur.

Severdigheter
De som ikke vil opp i høyden, kan for eksempel ta en tur til Ørevikvegen. Den var en del av veien mellom Haugesund og Sauda fram til slutten av 1960-tallet. Den smale og svingete veien er godt bevart med bruer, stabbesteiner og veiskjæringer, og regnes som Vindafjords viktigste kulturminne.

Imsland i Vikedal er i seg selv verdt en avstikker, med mange av 1800-tallshusene beholdt i det som i dag er en fritidsidyll. Her var det en gang flere skipsbyggerier. Vakre Imsland kyrkje er en langkirke i tre fra 1861.

Sport
Vil du se blant andre toppidretssutøvere i aksjon, sjekk ut Ølmedal Rundt som går av stabelen på sommertid.

Natur
Og hvis du vil ha en virkelig spennende, nærmest villmarksopplevelse, da drar du til Støladalen i skumringen en fin høstdag. Her kan du oppleve hjortebrøl, det vil si brunstige hannhjorter som søker make. Dalen er blitt et fristed for hjorten, og en opplevelse for alle som vil gjør noe litt annerledes.

Vinter
Vinterstid er det umulig å komme utenom det flotte skiterrenget som finnes i området. En kort biltur på cirka 40 minutter bringer deg dessuten til Sauda, hvor opplevelsene i løypene venter på deg. Også i Olalia i Sandeid finner du fine forhold på vinterstid.

Badeland
I Sauda finnes forresten et flott badeland med oppvarmet utebasseng som en av attraksjonene.

Festival
Vikedal er festivalbygd nr.1. Her finner du noe for enhver smak gjennom året.

Golf
Har du lyst til å utfordre noen hull, slå ut på Saudas egen 9 hulls-bane.

Forteller altså Jarle Kvaløy, som sammen med kona overtok Imsland Landhandel i sommer. Sammen har de allerede skapt et flott tilbud. Her får du det du trenger av dagligvarer, jernvare, drivstoff og gass året rundt.

Butikken er åpen alle dager i uken, inkludert søndag. Her kan du legge til med båt, og det er et yrende liv ikke minst i sommerhalvåret. Fiskefestivalen rundt sankthans arrangeres av folk i bygda, og kan anbefales!