At de en gang skulle bli hyttefolk, hadde hverken pappa Nils Helge eller resten av familien på fire fra Sandnes trodd. Men slik ble det altså. Om noen få måneder, i løpet av våren 2019, flytter de inn i sin flunkende nye fritidsbolig på Storøynå, og vi skal følge dem gjennom prosessen.

Ideen om en hytte dukket opp mer eller mindre tilfeldig for noen måneder siden. Et søk på finn.no, og der var plutselig Ryfylke-perlen. Stramme, fine linjer på fritidsboligene og en vakker natur som kan ta pusten fra folk flest, gjorde at drømmen ble til.

Falt for stedet ved første besøk
En søndag i sommer gikk så turen over Boknafjorden for første gang. To store og to små var skjønt enige om at dette var stedet. Entusiasmen ble ikke akkurat mindre da fiskestengene kom fram, og fangsten var på kroken i løpet av minutter.

I september skrev familien Amdal kontrakt, og nå telles dagene fram til våren.

Noe av det som imponerte familien fra Sandnes mest, var nærheten til sjøen.

Mange hytter markedsføres med beliggenhet nærmest i strandkanten, men ligger i praksis et godt stykke unna. På Storøynå er historien en helt annen. Her er det bare noen få minutters gange til bryggen, uansett hvor i området du er. Dessuten ligger hver tomt fritt og godt til, uten at man føler at man er nær naboen. Slik sett ligner ikke området på et hyttefelt i det hele tatt, sier Nils Helge.

Tenker langsiktig 
Familien på fire valgte Stav 90 som sin hytte. Innendørs har de tilpasset løsningene akkurat slik de ønsker. Målet er å bruke hver kvadratmeter riktig og effektivt. I forbindelse med skreddersømmen har de også tenkt langsiktig. Målet er å en hytte for hele familien, selv når de to guttene som i dag er 6 og 11 år vokser til.

Reisetiden fra Sandnes til Storøynå, ser de ikke som noe problem i det hele tatt. Tvert imot, tenker Nils Helge. Turen er akkurat passe når pulsen skal over i hyttemodus.

Målet vårt er å legge byen og den hektiske hverdagen bak oss, nyte stedet og naturen og lade batteriene. Storøynå er en perle, og gir oss alt, sier han.

Sjekk ut hytten familien Amdal har valgt.