Uansett hvilke hyttemodell du velger på Storøynå, vil fritidsboligen gi glede og store opplevelser. Her får du likevel noen praktiske tips det kan lønne seg å tenke på i planleggingen.

For det er faktisk slik at jo mer praktiske løsninger vi får til inne og ute, desto større trivsel og glede ved å bruke hytta. Så her er 10 inne- og utetips, enten du planlegger ny eller allerede er i hus.

Praktiske løsninger i garderobe, gjerne en grovgarderobe
Tur i skog og mark, fisking og uteliv. Det blir klær og sko for alle anledninger, og det er viktig å tenke gode og praktiske garderobeløsninger slik at det ikke tar for mye plass på ett sted.

Gulvbelegg som tåler røff bruk
Inn og ut med støvler og røffe sko som gjerne er våte og skitne. Tenk gjennom hvor det eventuelt er behov for et belegg som tåler litt mer.

Mulighet for voksen- og barnesone inne
Uansett hvilke alder ungene er: Når du planlegger romløsningen, er det greit at barn og voksne kan ha sine egne soner. Er hytta allerede i bruk, skal det ofte ikke mer til enn en liten ommøblering, så er saken i boks.

Og hva med TVen?
I en tid hvor film og nyheter stadig oftere sees på Ipad, PC eller mobil – har du tenkt på om det er nødvendig at den store TVen står midt i stua? Sjekk om det ikke heller finnes muligheter for en TV-krok et annet sted. Dermed kan du frigjøre mye plass hvor folk i stedet kan sitte og prate.

Nok kontakter og uttak?
Enten du bygger nytt eller allerede har hytte: Mange irriterer seg over at det ikke finnes nok kontakter for el og tele. Jovisst kan du tenke skjøteledning, men hvorfor ikke bygge det inn hvis mulig?

Et enkelt hyttekontor for ev jobbing derfra
Mange synes det er flott å kunne jobbe fra hytta hvis mulig. Et enkelt kontor er en smart løsning. Hva med et enkelt klappbord montert på en vegg? Det kan slås ned ved behov, og vipps – bordet er klart for PC og skrivesaker.

Ekstraplass til gjester
Visst er det kjekt å kunne invitere med seg gjester, enten ungenes venner eller egne. Mange kvier seg likevel for det fordi alt av rom allerede er i bruk. Tenker du smarte soveromsløsninger, for eksempel at ungene sover i køy på samme rom, kan du få et ekstra rom til slik fleksibel bruk.

Skapplass til ulik bruk
Ingen tvil om at tilstrekkelig med skapplass er viktig. Hvis praktisk mulig er det også greit å ha en egen innvendig bod for mer langsiktig lagring av sesongklær og lignende.

Et enkelt, utvendig grovkjøkken for sløying av fisk etc.
Har man fått fisk, er det greit å kunne grovforberede den før den tas inn i kjøkkenet. Mange lager enkle løsninger utendørs for dette. Men vært obs på ryddighet og renhold.

Naturtomt eller ei?
Folk flest ønsker minst mulig arbeid og vedlikehold utendørs. Ikke noe er mer praktisk enn en naturtomt som krever minimalt. Hvis du planter rundt hytta, tenk det som klarer seg selv. Og vær gjerne obs på stedegne vekster, altså det som vokser naturlig i området. Krukker og fat egne seg godt for sommerblomster, og kan lett tas bort etter sesongen.